Marc de Vree
productvormgever
9 juni - 10 augustus
 

Van 9 juni t/m 10 augustus exposeert Marc de Vree in LEGIOkunst.
Naast zijn bekende zitobjecten M1+ kruk, de flexibele glasmozaïek kubus Mattone Ve(t)ro en de Oranjebank zijn ook nieuwe ontwerpen te zien.
Marc de Vree wil zijn zitobjecten een verrassingselement als karaktereigenschap meegeven. De beschouwer wordt op het verkeerde been gezet daar de uitstraling van de meubels massief en hard aandoet, terwijl na betasten of 'bezitten' van het meubel het tegenovergestelde het geval blijkt te zijn.

De 576 houten staafjes uit de M1+ veren onafhankelijk van elkaar bij het plaatsnemen en vormen zich na het opstaan weer tot een massief ogend hakblok. Dit meubelhouten zitobject heeft een natuurlijke uitstraling en wordt gedragen door 4 aluminimium pootjes (afm. 45 x 45 x 39 cm).

De Mattone Ve(t)ro (vrij vertaald "echte glastegel") lijkt glashard en ziet er superstrak uit. Bij het plaatsnemen op het meubel komt het verassingselement naar voren.

Fifi en Fifo (de namen staan respectievelijk voor Foli inox fixed en Foli inox foldable) zijn ligstoelen, die minder comfortabel lijken dan ze zijn. De stoel bestaat uit een basis van RVS en een zitting van 6 meter transparante wikkelfolie. De ligstoelen zijn 3,5 kg licht en hebben een draagvermogen van maar liefst 145 kg.
Marc de Vree's meest recente ontwikkeling is de Burniture, verbrand meublair.

Marc de Vree volgde aan de A>B>K> Maastricht de opleiding sieraad- en productvormgeving. Met zijn ontwerp M1+ won De Vree diverse prijzen, o.a. Talente Preis 2000, München en de Young Design Award Maastricht (2000).
Naast diverse groepsexposities in Den Haag, Eindhoven, Groningen, Tilburg en Amsterdam, exposeert hij nu solo in de galerie LEGIOkunst.TERUG